avatar

Vahşetin Çağrısı...
... bana insan diyorlar!

05/03/2015
Serap Eflanlı

Bir dolu, karmaşık, korkunç, kötü, sevimsiz, nerden bileyim işte, berbat hikâye anlatılıyor ve konu "... sonuçta hepimiz insan'ız" diye bitiyor.

............................

Bir insan; kardeşini, çocuğunu taciz etmiş; karısını bıçaklamış sayılamayacak kadar çok yerinden. Komşudan gelen müzik sesi fazla diye, pompalıyla kapısına dikilmiş, şehrin göbeğinde bir başka insan. Bir kadın insan, her ne yaşamışsa artık, uykusunda kocasının kulağına kızgın yağ akıtmış!

Bir köyü baştan aşağı taramış silahlı insanlar. Bir gruba ".... çocukları, kesin sesinizi" diye" ateş açılmış, ülkenin güneyinin doğusunda. Onlarca insanı yakmış, bir başka insan grubu. İnsanlardan oluşan bir grup, kimdir, nedir diye bakmadan öldürüvermiş onlarca insanı; ülkenin iç anadolusu'nda. Ve ülkenin pek çok yerinde...

Bir insan, bir başka insanı sevdiği ve o insan o'nu sevmediği için, bir akşam sadece yolunu değil, kafasını da kesmiş. Bir başka insan, yaptığı eziyet yetmezmiş gibi, delil kalmasın diye ellerini kesmiş, yetmemiş yakmış bir insanı. Bir insan, parçalara ayırmış "seviyorum" dediği gencecik kızı; bir gitar kutusuna koymuş ve çöpe atmış.

Bağırmış avaz avaz, bir insan anne ya da baba çocuğuna; "... ben ne diyorsan o .."diye. Korkuyla bakan gözleri ve içi titreyen sesiyle yanıt vermeye çalışan küçüğe, vuruvermiş insan ebeveynlerden biri.

............................

Bu ve benzeri ve daha da beterleri konuşulup tartışılıyor kimi tv programlarında. Kendince yapımcı, sunucu olanlar, yanlarına bir avukat bir psikiyart ya da psikolog bazen de yaşam koçu, terapist, astrolog ya da neyse ne alarak, bir vak'a'yı irdelemeye, anlamaya, yetmez bir de çözüm bulmaya çalışıyorlar. Uzun uzun olanlardan, olaylardan sözedip, sonunda ..." hepimiz insan'ız..." diye bağlıyorlar konuyu.

Nasıl "hepimiz insan'ız" ya... Birbuçuk saatlik programda sözü edilenlerle, ben aynı mıyım yani?

Bu "... dağdaki çobanla, benim oyum bir mi?" nin dışında bir şey. Farkında mısınız?

Yorumlar Yorum Yap

Son Yazılar